The flow mindfulness, geeft ruimte aan wat er is.

minkie@theflowmindfulness.nl

T 051 384 50 69

M 06 4637 6572

Aanbod

 

Training Mindfulkids

Mindfulkids is een aandachtstraining in de schoolklas, bedoeld voor de groepen vijf, zes, zeven en acht van het basisonderwijs. De training bestaat uit twaalf lessen van dertig minuten, verspreid over zes weken. De kinderen leren bewuster om te gaan met hun aandacht. Ze ontdekken hun ‘stille lichaam’ en leren dat het fijn is om daar te zijn. Uit onderzoek blijkt dat kinderen na de Mindfulkidstraining minder angstig zijn, minder piekeren en beter slapen (zie ook www.mindfulkids.nl)​

 

Training Mindfulteacher

De training Mindfulteacher is een training mindfulness voor leerkrachten/docenten. Je leert vaardigheden waardoor je anders kijkt naar kinderen/leerlingen en op een andere manier omgaat met de klas. Daardoor ontstaat er meer ruimte voor de eigenheid van de kinderen en ook voor wie je zelf bent. Door je bewust te worden van een mindfulhouding krijg je meer plezier in je werk en kun je beter omgaan met de werkdruk en stress van alledag in het onderwijs. Dit voorkomt uitval door ziekte.

 

Duur van de training: 5 x 2,5 uur in de eigen school

 

Workshop Mindfulness Passend in het Onderwijs

Je kiest voor een baan in het onderwijs omdat je een passie hebt voor het werken met kinderen. Met de komst van Passend Onderwijs wordt de werkdruk nog groter en is de kans op stressklachten groot. Mindfulness leer je door te doen. In de workshop ervaar je zelf de aandachtsoefeningen en bespreken we de ervaringen. Wat is een mindfulhouding en hoe kun je die houding inzetten in je school? Wat levert een mindfulhouding op in contacten met kinderen en hun ouders? Er is ruimte voor interactie, oefenen en ervaren.

 

​Duur van de workshop: 2,5 uur op locatie

 

Mindfulness training

In deze achtweekse training leer je de basisvaardigheden om mindful in het leven te staan. Wil je bewuster leven en minder ‘in je hoofd zitten’? Heb je last van stress, spanning, onrust of een burn-out? Wil je leren mediteren en meer genieten van kleine dingen? Dan is de achtweekse mindfulness training misschien iets voor jou. Je leert allerlei oefeningen, ook voor thuis en je leert mindful bewegen en mediteren. De training is ook heel geschikt als je last hebt van vermoeidheid, slaapproblemen, angst, depressieve klachten, chronische pijn of andere lichamelijke klachten.

 

Duur: 8 weken,  2,5 uur per week

 

Training Mindfulness en autisme

Mensen met autisme raken gemakkelijk overprikkeld en vermoeid doordat ze geluiden en gedachten niet voldoende kunnen filteren. Mindfulness kan helpen om de aandacht te sturen, waardoor je minder ‘overgeleverd’ bent aan de prikkels uit de buiten- en binnenwereld. Mindfulness zorgt er vooral voor dat je minder piekert, je beter kunt ontspannen en beter slaapt. Hierdoor neemt je welbevinden toe.

 

Deze training wordt op maat gemaakt voor de doelgroep.

 

Oefengroepen mindfulness

In de oefengroep maak je kennis met mindfulness en leer je hoe mindfulness de kwaliteit van je leven kan verbeteren. Je ervaart hoe je minder op de automatische piloot kunt leven en hoe je je grenzen kunt ontdekken. Je leert hoe je de mindfulnessoefeningen kunt inpassen in je dagelijks leven. Het programma bestaat uit een combinatie van oefeningen en het uitwisselen van de ervaringen. De oefengroepen zijn geschikt voor iedereen die kennis wil maken met mindfulness, zowel jongeren als volwassenen.  

 

Duur: 5 sessies van 2 uur op een vaste avond in de week

 

Training Mindfulness voor kinderen

Kinderen ervaren steeds meer stress door de gigantische hoeveelheid prikkels waar zij elke dag aan worden blootgesteld: de tv, computer, school, BSO en sport. Ook op sociaal gebied wordt er veel van ze gevraagd. Tijdens de training mindfulness leren kinderen bewuster hun aandacht te sturen. Ze leren over gevoelens, emoties en vriendelijke aandacht voor zichzelf en anderen. Ze ontdekken dat ze altijd naar hun stille lichaam kunnen gaan om te ontspannen. Kinderen zijn na een training mindfulness minder angstig, hebben meer zelfvertrouwen, piekeren minder en slapen beter.

 

Deze training wordt op maat gemaakt, zowel individueel als in groepjes.

 

Individuele coaching

Het is altijd mogelijk om een individueel coachingstraject te volgen, naar behoefte op maat gemaakt.

 

Trainingen en workshops voor leerkrachten en docenten

 

Planmatig werken

Je leert hoe je een handelingsplan moet opstellen, en hoe je daarin de doelen benoemt die je met leerlingen wilt bereiken. Je leert ook hoe je dit als werkdocument kunt inpassen in de zorgstructuur van de school.

 

Anders kijken naar kinderen

Wat zit er achter het probleemgedrag van de leerling? Tijdens deze training leer je anders kijken naar probleemgedrag en hoe je oplossingsgericht met dit gedrag kunt omgaan.

 

Handelingsadviezen

Leerlingen met psychiatrische problematiek, leerproblemen en autisme vragen om een bijzondere benadering in de klas. Tijdens deze training krijg je praktische en didactische adviezen over de omgang met de leerlingen in jouw klas die extra zorg nodig hebben.

 

De duur van de trainingen en workshops varieert van 1 tot 3 dagdelen, in overleg.

 

Mogelijk kunnen de kosten van coaching en training worden vergoed via je ziektekostenverzekering, vraag naar de mogelijkheden en voorwaarden.

 

Voor de trainingen in het onderwijs kan mogelijk ook een beroep gedaan worden op het vervangingsfonds in verband met preventie ziekteverzuim.

 

“Ik vond de regenpijp een heel leuk geluid en het voelde heel leuk. Ik had allemaal smiley’s in mijn buik!”

jongen, 10 jaar,

over Mindfulkids